Je bekijkt nu In rust ademhalen

In rust ademhalen

In rust heb je maar 5% van je totale longblaasjes nodig. Dus diep of veel ademen is niet nodig. Als je langzaam ademt neem je veel meer zuurstof op dan wanneer je snel en oppervlakkig ademt.  Hart en hoofd worden actiever van veel zuurstof of snel ademen.

Daarbij een rustige ademhaling doe je met je middenrifspier; je diafragma. Een diepe ademteug zorg dat je je nek en schouderspieren gaat inzetten. Dat is heel actief ademen en hoort bij hardlopen. Dan ga je hijsen, hard werken voor een inademing terwijl ademen juist als vanzelf, moeiteloos hoort te gaan.

Rustig zitten maar ook staand is dit mogelijk of rustig wandelend of ook rustig fietsend.

En bij een stoplicht of in de rij bij de supermarkt word je rustiger als je langer uitademt

 

Geef een reactie