Over Kiwi

Kiwi Nederland is de praktijk achter het boek Verademing.  Kiwi Nederland doet rustmetingen en inspanningstesten en geven we ademtrainingen en ademtherapie.

De ademsessies kunnen ook online gegeven worden!

Je leert eenvoudige ademhalingsoefeningen die goed werken. We kijken hoe je conditie er nu voor staat en geven tips mee hoe je door te sporten (rustig aan) meer energie kunt krijgen

Kiwi Nederland is als Fysiotherapiepraktijk geregistreerd.

Nico van der Breggen, praktijkhouder en eigenaar van Kiwi is fysiotherapeut, psychosynthese-therapeut en runningtherapeut. Hij is gespecialiseerd in ademtherapie en begeleidt mensen met stress en burn-outklachten. Kiwi Nederland begeleidt ook mensen middels Runningtherapie.

Wie zijn Kiwi Nederland?

Nico van der Breggen (1964) is gecertificeerd runningtherapeut, fysiotherapeut en psychosynthesetherapeut. In zijn werk staat de wisselwerking tussen lichaam, brein en emoties centraal. Het lichaam is de spiegel van de ziel. Beweging, in welke vorm dan ook, is een goed vertrekpunt om vooruit te komen. De ademhaling heeft een belangrijke invloed op de gemoedstoestand en op de hersenen. Dit is een essentieel uitgangspunt in zijn benadering. Bij KiwiNederland doet hij adem-analyses, rustmetingen en inspanningstesten, als uitgangspunt van trainingsschema’s en ontspanningsoefeningen. Vanuit zijn coachingspraktijk begeleidt hij mensen met stress en burn-out gerelateerde klachten en ondersteunt bij het hervinden van rust en vitaliteit. Ook hierin speelt een fysieke aanpak en de ademhaling een grote rol. Hij is ook nauw betrokken bij Sportrusten. Nico loopt graag hard, waar hij stil van wordt, houdt van boeken en wordt blij van in de natuur zijn.

Koen de Jong (1979) is bedenker van Sportrusten, een 100 dagen plan met sporten en ademhalingsoefeningen. Zijn boeken Verademing, Ik, de wielrenner en Bewegen voor beginners zijn samen meer dan 80.000 keer verkocht en hij hoopt nog vaker gelezen. Zelf ervaart hij dagelijks wat de voordelen zijn van rustig ademen en drie keer in de week bewegen. Koen fietst graag en beoefent Vipassana-meditatie. Hij is dol op lanterfanten, kuieren, fietsen, luisteren en rustig praten. Daarbij is hij dol op koffie en boekwinkels. Een van de boeken die hij het liefst herleest is Momo en de tijdspaarders, van Michael Ende.