Je bekijkt nu Uit balans?

Uit balans?

Uit balans? Dan ontstaat er vermoeidheid, uitputting of blessures of stress. Het gebeurt vaak in ieders dagelijks leven dat we uit balans raken.

Dat een van deze drie meer actief en een ander deel minder actief of betrokken is. Het gaat om weer een passende balans of harmonie in deze 3 delen maken. We kennen het allemaal dat we meer in het hoofd schieten: dat betekent denken. Daar worden we veel op aangesproken in ons leven vooral in het werk, ook bij zorgverleners: te veel in de zorg/controle schieten.

Signalen niet voelen, behoefte om te eten, vermoeidheid, kleine fysieke klachten negeren. En vooral het buikdeel weer mee laten doen. De buik gaat over prikkel verwerking en dat doe je dus niet alleen met het hoofd zoals velen denken.

Als je hard nadenkt gaat je kin omhoog, ogen de lucht in en beetje ook je ademhaling omhoog. Je lichaam is altijd sneller dan je brein.. ..je lijf weet het al, hoe jij iets vindt voordat je hoofd zich dat bewust is.

Ademhaling helpt om hoofd, hart en buik weer in balans te krijgen, om je stress te reguleren! Dat is wat anders dan mentale controle. Er met balans zijn in wat jouw verantwoording is als zorgverlener. Oververantwoordelijkheid voel je hoog in je lichaam; in je borst- of hoofdgebied. Daar hoef je niet hele moeilijke of lange oefeningen voor te doen. Een ademoefening helpt om weer je buikgebied te activeren.

Geef een reactie